Kurczak w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Składniki
- 3-4 udka kurczaka
- 2 papryki
- 25 dag pieczarek
- 2 kostki bulionu
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 
- 2-3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- sól
- cukier
- tłuszcz do smażenia
 
Sposób przygotowania
Udka natrzeć przyprawą do kurczaka i upiec na suchej blasze w piekarniku. Na patelni podsmażyć pokrojone cebule, paprykę i pieczarki. Kostki bulionowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, dodać cukier, przecier pomidorowy i czosnek. Zagotować i wymieszać z warzywami i pieczarkami. Udka zalać sosem, wymieszać, przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku. Można podawać w pieczonymi ziemniakami.