Ptasie mleczko

Składniki 
- 1 puszka mleka skondensowanego nie słodzonego
- 3 galaretki o różnych smakach (na 0,5l wody)
 
Sposób przygotowania
Mleko z puszki rozlać po równo do dwóch szklanek i wstawić do lodówki, aby się schłodziło. Galaretki przygotować według wskazań na opakowaniu ze zmniejszoną ilością wody o połowę i ostudzić. Dobrze schłodzone mleko (jedną szklankę) przelać do garnka i ubić mikserem na puch, dodać jedną tężejącą galaretkę i zmiksować ponownie z puszystym mlekiem. Masę wylać na wyłożoną folią aluminiową tortownicę lud do pojedynczych salaterek. Ubić jak wyżej drugą szklankę mleka i dobrze zmiksować z drugą galaretką. Masę wylać na wcześniejszą warstwę. Trzecią galaretką zalać wierzch torcika. Wstawić do lodówki, aby masy dobrze się scaliły i galaretka stężała. W zależności od gustu, można dodać do galaretki owoce.